Albert

Getrouwd sinds 1980 met Mieke. Vader van twee kinderen en opa.

In 1979 begonnen als fysiotherapeut kwam ik tijdens mijn opleiding al in aanraking met haptonomie. Het feit dat een balans tussen het denken en het voelen belangrijk is voor hoe we als mens in het leven staan, sprak mij erg aan.
Ik begon in 1981 aan de basisopleiding haptonomie en begin negentiger jaren voltooide ik de opleiding tot haptotherapeut. Ik ervoer het als een perfecte aanvulling op mijn fysiotherapeutisch werk.

Als zodanig werkte ik tot ik in 2003 in een soort leegte kwam, waarin ik mijn doel kwijtraakte, zowel in mijn werk als op persoonlijk vlak. Ik kwam toen in aanraking met the Journey van Brandon Bays en familieopstellingen. Ik ben beide opleidingen gaan doen, waardoor mijn leven veranderde.
Tijdens beide opleidingen ging het er vooral om het verwerken van mijn eigen emoties en te ervaren wat mij op een onbewuste manier hinderde.

Ik werd vrijer en ging de mens (dus ook mezelf 😉) steeds meer als een geheel zien en ik ging ervaren hoe we op een diep niveau met elkaar verbonden zijn. En vooral wat voor impact dat heeft op ons leven.
Ik leerde op een compassievolle manier met mezelf en met anderen om te gaan. Ik leerde wat anderen mij kunnen brengen en wat ze in mij triggeren. En vooral om daarmee om te gaan.

Rond die tijd kwam ik ook in contact met Brahma Kumaris Spirituele Academie, waar ik aanvankelijk wat terughoudend lessen volgde in meditatie en mezelf zijn. Later ging ik steeds beter begrijpen wie ik ben, wat ik wil en wat ik hier te doen heb.

Deze ontwikkelingen hadden ook een grote invloed op mijn werk. Waar ik het vroeger nodig had om anderen te helpen (dan kreeg ik waardering), kan ik er nu echt zijn voor degene die om hulp vraagt. In plaats van te willen helpen, zie ik de potentie van anderen. Dat is in mijn ogen de beste garantie dat die ander ook de eigen potentie kan gaan ervaren en in kan zetten. Ook jij kunt jouw potentie leren kennen, net als ik.

Anderen zien groeien is zo prachtig om te zien. Een eer om daarvan getuige te mogen zijn.