Burn-out begeleiding

Wat is een burn-out?

De combinatie van altijd je best willen doen – het beste uit jezelf halen – en de druk van buitenaf, drijft je tot grootse prestaties. Dat kan jou zelf en ook je werkgever veel opleveren. Tegelijk kan het een enorme valkuil zijn. Het ergste is nog dat je er niet aan wilt toegeven. Tot je lichaam of je geest duidelijke taal spreekt: STOP! Er is sprake van mentale overbelasting. Ja, maar wat dan? Hoe houd je de balans?
Maak van jouw crisis een kans om er beter uit te komen. Ook al geloof je dat misschien nu helemaal nog niet.

Als niets je meer rust geeft, is het tijd voor iets nieuws.


Waarom begeleiding?


Blijf je steeds dezelfde patronen volgen en ben je niet in staat die te veranderen? Richt je jezelf vooral op de omstandigheden, omdat je denkt dat de oplossing daar ligt? Ervaar je mentale overbelasting?
Je hebt dan echt begeleiding nodig om uit die patronen te komen.


Wat gaan we doen?


De onderliggende oorzaak van je burn-out samen aanpakken. Hierdoor kom je zodanig uit deze situatie, dat het ook iets oplevert voor de toekomst.
Jouw burn-out is zo een kans om jouw betere versie uit te vinden.


Waar leidt het toe?


Compassievoller omgaan met jezelf en je omgeving. Je gaat worden wie je eigenlijk al was. Je komt niet alleen door deze situatie heen, maar is de kans op herhaling veel kleiner, tot uitgesloten.

We starten met een intake, over je klachten, je thuis- en je werksituatie. We maken helder wat je gewenste situatie is. We stippelen een traject uit wat we op elk moment kunnen aanpassen. We kunnen diverse therapieën inzetten, in gezamenlijk overleg. In sommige gevallen kan de prijs hoger zijn. Dat weet je altijd vooraf.

Jouw investering

Standaard sessie: € 90,-

Voor BTW zie kopje ‘Vergoeding’
Traject vanuit werkgevers zijn op aanvraag.

Het kan zijn dat we samen afspreken een of meer sessies te doen die meer tijd vragen (bijvoorbeeld op basis van the Journey of familieopstellingen). In dat geval kan er een ander tarief gelden. Dit gebeurt in gezamenlijk overleg.

Samenwerking

In het begeleiden van mensen met burn-out werk ik vaak samen met hulp- en dienstverleners via The Human Battery Company https://humanbattery.nl/.

Vergoeding

Begeleiding bij burn-out wordt door ziektekostenverzekeraars niet vergoed. Het valt onder coaching en hierover dient BTW betaald te worden.
Het kan echter zijn dat er een onderliggend probleem is. Dan breng ik het in rekening als Psychosociale Hulpverlening, via het NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen). In dat geval wordt er geen BTW in rekening gebracht.
Het wordt dan (deels) vergoed door ziektekostenverzekeraars. Deze vergoeding vindt plaats uit de aanvullende verzekering; er geldt dus geen wettelijk eigen risico.
Informeer hiervoor bij je ziektekostenverzekeraar (zeg dat ik lid ben van het NVPA met lidnummer 103633) of kijk op https://nvpa.org/zorgverzekering.