.

 

Programma voorjaar 2019

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten, mail dan naar info@albertcras.nl

Familieopstellingen en Systemisch Werk

Introductie Familieopstellingen en Systemisch Werk

Om kennis te maken met systemisch werken is het de moeite waard om een introductie Familieopstellingen en Systemisch Werk bij te wonen.
Op zo'n avond geef ik wat uitleg over Familieopstellingen, maar laat ik vooral zien en ervaren hoe het werkt en wat het kan doen.
Er is de gelegenheid om een eigen vraag/wens/probleem in te brengen.

Er is momenteel geen introductie gepland.

 

Eéndaagse Workshops

Regelmatig worden workshops Familieopstellingen en Systemisch Werk gegeven.
De eerstvolgende workshop is op:

Zaterdag 15 juni 2019

Het thema van deze workshop is "Vrijheid en Geluk in Relaties".

De workshops duren van 9:30 tot 17:00 uur.
De kosten zijn € 75,00 voor een dag. Als je als koppel komt, geldt vanwege het thema voor de tweede deelnemer een prijs van € 50.

 

Opleiding Het Nieuwe Opstellen & Cosmic Power door Odilon Mets

Odilon Mets is op dit moment de enige door de Hellinger Sciencia® erkende opsteller in België en Nederland. Hij geeft een tweejarige opleiding in het Nieuwe Familieopstellen naar de laatste inzichten van Bert en Sophie Hellinger.
Deze opleiding bestaat uit zes modules. Iedere module bestaat weer uit twee blokken van drie (aaneengesloten) dagen. Het eerste blok in het ene jaar. Het tweede blok het jaar erna. Je kunt op elk moment in de opleiding instromen; de modules kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. En je kunt ook losse modules volgen. De kosten van één module (6 dagen) zijn  750. Als je inschrijft voor de hele opleiding(36 dagen), zijn de kosten  4.200. 

Module 1
Grondbeginselen van het Familieopstellen
Deze vindt weer in 2020 plaats.

Module 2
Vader, moeder en kind.
Eerste blok: Zaterdag 23 t/m maandag 25 maart

Module 3
Man en vrouw. De partnerrelatie en de familie
Eerste blok: Zaterdag 18 t/m maandag 20 mei

Module 4
Oefenen van het opstellen in individueel werk en met groepen
Dit blok kun je alleen volgen als je meerdere blokken volgt
Eerste blok: Vrijdag 6 t/m zondag 8 september

Module 5
Ziekten, angsten, traumata - het pre- en perinatale veld
Eerste blok: Vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober

Module 6
Het beroep en het ondernemen - De orden van het helpen
Eerste blok: Vrijdag 13 t/m zondag 15 december
 

De data van de tweede blokken van alle modules in 2020 worden nog bekend gemaakt.

De opleidingsdagen vinden telkens plaats van 10.00 tot 17.00 uur in mijn praktijk (Batalaan 18, 5684 ZL Best).

Voor meer informatie of de brochure, stuur een e-mail naar info@albertcras.nl of bel naar  +31 499 379 116. Kijk ook op de website van Odilon Mets.

 

Systemische Training door Odilon Mets

Odilon Mets geeft op onderstaande data in mijn praktijk een training voor professionals om op een bredere, systemische manier naar zichzelf, de cliënt/klant/leerling/patiënt en diens vraag/probleem te kijken. In plaats van te analyseren, kijken we naar wat in de onderstroom leeft, daar waar je misschien helemaal geen zicht op hebt of weet van hebt. Laat je verrassen! De kosten voor deze drie dagen zijn € 330,00.

De training is geaccrediteerd door de VVH (Vereniging van Haptotherapeuten) en het SKB (Stichting Keurmerk Beroepsscholingen; keurt o.a. voor bij RBCZ aangesloten verenigingen) voor 36 sbu.

Voor meer informatie over Odilon Mets kijk op www.bewustzijnshuis.be. Of vraag om de folder via info@albertcras.nl. Odilon werkt volgens het nieuwe familieopstellen van Bert en Sophie Hellinger. Hij heeft zijn opleiding aan de Hellinger®schule gehad www2.hellinger.com.

Dit is wat eerdere deelnemers zeggen:

“Ik heb gemerkt dat ik meer kan terughouden en wellicht minder heb te vragen in mijn therapeutische contacten met cliënten.”

“Er was duidelijk sprake van het toepassen van nieuwe inzichten en methodieken bij het opstellen.”

“Ik raad deze training zeker aan bij mijn collega haptotherapeuten. Ook zal ik zeker nog een keer de training willen doen.”

Deze training vindt plaats op:

Zaterdag 14 september 2019
Zaterdag 12 oktober 2019
Zaterdag 9 november 2019

 

Traject Opstellingengroep (half jaar)

Vrijdag 20 april 2018 start er weer een Opstellingengroep. Er worden dan vier workshops gegeven met dezelfde deelnemers. De tussenpozen zijn telkens ongeveer twee maanden. In die tussenperiode is er een terugkomavond. Op deze avond kunnen zaken die op een workshop zijn blijven liggen uitgewerkt worden, er worden vragen beantwoord en oefeningen gedaan om het effect van de opstellingen te vergroten.

De data van deze vier workshops zijn (van 9.30 tot 17.00 uur):

Zaterdag 27 oktober 2018
Zaterdag 08 december 2018
Zaterdag 02 februari 2019
Zaterdag 06 april 2019

De terugkomavonden (van 19.30 tot 21.30 uur):

Woensdag 28 november 2018
Woensdag 9 januari 2019
Woensdag 13 maart 2019
.

De workshops duren van 9:30 tot 17:00 uur. De terugkomavonden van 19:00 tot 21:00 uur.

De kosten zijn € 350,00 voor vier dagen en drie terugkomavonden. Deze worden vrijwel volledig vergoed als je een aanvullende verzekering hebt.

 

 

Doorlopende groep Familieopstellingen en Systemisch Werk

Als je meegedaan hebt aan een Opstellingengroep en je wilt na dat half jaar nog doorgaan, kun je instromen in de Doorlopende groep. Deze groep komt vier keer bij elkaar tussen september en juli van het jaar erop. Deze groep kan zelf bepalen of er ook andere zaken aan de orde komen dan Opstellingen. Er is ruimte voor eigen inbreng en voor experimenteren. In plaats van te analyseren, kijken we naar wat in de onderstroom leeft, daar waar je misschien helemaal geen zicht op hebt of weet van hebt. Laat je verrassen! De kosten voor deze vier bijeenkomsten van één dag (9.30 tot 17.00 uur) zijn € 275,00.

De data voor dit seizoen zijn:

Zaterdag 24 november 2018
Vrijdag 8 februari 2019
Zaterdag 30 maart 2019
Zaterdag 8 juni 2019

 

Diversen 

 

Cursus Mindfulness door Laura Lundell

Laura Lundell van Prezent Mindfulness start op woensdag 7 november 2018 weer een 8-weekse cursus mindfulness in mijn praktijk. Mindfulness kan je perspectief ten aanzien van jezelf, je omgeving en hoe jij in het leven staat, veranderen. Het is een vaardigheid die je kunt leren. Voor meer informatie kijk op www.prezentmindfulness.nl.

 

 

The Journey

Journey Intensive met Brandon Bays

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober 2018 geeft Brandon Bays, samen met Arnold Timmermans een driedaags seminar (Journey Intensive) waarbij je leert het proces van the Journey (voorheen De Helende Reis) te ondergaan en te geven. Het zijn diepgaande dagen, die veel emotionele en lichamelijke heling tot gevolg kunnen hebben.

Kijk voor meer informatie op www.thejourney.com. Als je je wilt aanmelden, laat het me dan weten. Je krijgt dan een code van mij zodat je een korting van € 59,00 krijgt.

 

De Dag van de Dialoog

Elk jaar vindt begin november in Best en Oirschot voor de Dag van de Dialoog plaats. Voor meer informatie kijk op Best in Dialoog of Nederland in Dialoog.